zondag 14 oktober 2012

Ding 27
Copyright

Ja, iedereen maakt zich bewust en/of onbewust wel eens schuldig aan het gebruik van foto's of plaatjes van internet.
Het gaat allemaal zo makkelijk en snel. Denk aan plaatjes voor een werkstuk van je kinderen, plaatjes op je blog, foto's op facebook en foto's of plaatjes op je kerst- op verjaardagskaartjes... te veel om op te noemen. Toestemming vragen gebeurt in veel gevallen niet.
Vergeet niet het downloaden van films en muziek, dit gebeurt op grote schaal en mag niet zomaar maar toestemming vragen ... ho maar.
Toch is het goed om weer even met de neus op de feiten gedrukt te worden, ook door het stukje van Gert Jan.

2 opmerkingen:

  1. Het gaat inderdaad heel erg makkelijk en daarom doen mensen het natuurlijk ook. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, niet eens bewust, maar ik doe het wel. Daarom is het goed om hier inderdaad weer eens op gewezen te worden, want hoe veel werk is het uiteindelijk om een born te vermelden (website/auteur/fotograaf). En het illegale circuit tiert inderdaad welig wat films betreft en muziek. Schijnt ook vrij gemakkelijk te zijn ondanks het verbod op piratebay.
    Tsja, zolang er een markt is, zul je dit soort dingen niet voorkomen vrees ik, maar wij gaan voortaan braaf bronnen vermelden, of niet Esther ;-)
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk! Een blog zonder plaatje is ook zo saai.. voor je het weet pak je een plaatje van het internet.
    groet, Charis

    BeantwoordenVerwijderen