woensdag 10 oktober 2012

Ding 26 Privacy en veiligheid

Voor iedereen jong en oud: let op met wat je op internet zet. Veel gegevens zijn openbaar en voor veel mensen zichtbaar. Maar ook niet zichtbaar worden gegevens door derden gebruikt. Ongewenst kunnen je gegevens gebruikt worden door b.v. hackers of via phishing (waarschuwing via televisiespotje). Pas op met  persoonlijke foto's, namen etc.
Maar ook via de bonuskaart, bij bestellingen bij postorders, het zoeken naar informatie op het internet; dit zijn vaak manieren voor derden om persoonlijke gegevens te kunnen achterhalen.
Hyves, Schoolbank.nl, Facebook en Twitter: allemaal leuk om weer oude vrienden te ontmoeten, dingen met elkaar delen. Best begrijpelijk maar blijf alert met wat je er op zet.
Aan ons de taak om dit ook aan onze kinderen door te geven en af en toe over hun schouder mee te kijken om te weten waar ze mee bezig zijn.




Ding 25 Screencasting

Sorry, heb ik iets meer uitleg bij nodig. Later...

2 opmerkingen:

  1. Hoi Esther, Screencat-o-matic is echt heel simpel en je hoeft daarvoor niks te downloaden. Porbeer het gewoon een keer.
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ding 26: je hebt er een waarschuwing van gemaakt en daar heb ik op zich niets aan toe te voegen. Wat de laatste zin betreft: Ons slaat misschien op ouders, maar hier ligt zeker ook een taak voor de biblotheek, want privacy en veiligheid is eigenlijk ook een deel van mediawijsheid.
    Er zijn leuke programma's voor zowel basisonderwijs als het VO waarin eigenlijk alle aspecten die jij in je blog noemt aan de orde komen.
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen